okt.
17

Tagozatunk kibővített elnökségi ülést tartott október 5-6-án, Békéscsabán

Tagozatunk kibővített elnökségi ülést tartott október 5-6-án, Békéscsabán

Régi gyakorlat, hogy a Tagoztunk tavasszal Budapesten, ősszel pedig egy vidéki városban tart kibővített elnökségi ülést. Ez alkalommal Békéscsaba adott otthont a kétnapos rendezvénynek. A tanácskozáson a Tagozat elnökségén túl a területi kamarák Vízgazdálkodási és Vízépítési szakcsoportjai 2-3 fővel vettek rész. Ez alkalommal összesen 65-en tanácskoztak.

Megtisztelte és köszöntötte a rendezvényt Békéscsaba Megyei Jogú Város alpolgármestere, Nagy Ferenc, illetve a kormányhivatal képviselője. A Magyar Mérnöki Kamarát Virág Rudolf képviselte, és tájékoztatta a jelenlévőket a Kamara aktuális feladatairól. A helyi, területi szakmai csoportot házigazdánk, Rung Attila mutatta be.

 Délelőtt szakmai előadások hangzottak el.

„Magyarország öntözési stratégiája” címmel Dr. Váradi József, az OVF Tudományos Tanácsának elnöke tartott előadást, majd Bak Sándor, a Kőrös-vidéki Vízügyi Igazgatóság igazgatója ismertette a Körös-vidék Vízkészlet-gazdálkodási Térségi Tervét.

A Békés megyei ivóvízminőség javító és szennyvíztisztítási projekteket üzemeltetői és tervezői szemmel Szeverényi György az ALFÖLDVIZ Zrt. műszaki igazgatója, illetve Jancsó Béla a FŐMTERV Zrt. főmérnöke mutatták be.

A délelőtti programban a Viziterv Environ Kft. képviseletében Laurinyecz Pál számolt be a vízügyi ágazat aktuális feladatairól.

Az Interex-WAGA Kft. képviselője termékbemutatót tartott.

 Délután Novák Gyula, a Tagozat elnöke tartott előadást az előző, kibővített elnökségi ülés óta történt változásokról, eseményekről.

A tartalmas napi program záróeseményeként a résztvevők megkóstolhatták a Vadász Pálinkaház különlegességeit és -Békéscsaba Megyei Jogú Város ajándékaként- a híres Csabai kolbászt. Ezután közös vacsorán vettek részt.

A kibővített szakmai ülés eddigi gyakorlatától eltérően a tagozat képviselői nem szakmai kiránduláson vettek részt, hanem az időponthoz illően lerótták kegyeletüket az Aradi vértanúk emlékművénél. 

Aradi

 

Köszönjük a szervezést Rung Attilának, a tagozat alelnökének.

Következő évben a kihelyezett elnökségi ülésnek a Vas megyei szakcsoport ad otthont.